EA 1

Ajankohta: 30.-31.10.2019

Tavoite:

Kurssin suorittanut hallitsee ensiavun antamisen perusteet kurssin sisällön mukaisissa aiheissa.

Sisältö:

Sanoista lauseiksi! Kirjoitetaan yhdessä.

Ajankohta: 25.-26.10.2019

Tämä kurssi on tarkoitettu niille, joita kiinnostaa kirjoittaminen. Jotkut maalaavat ja piirtävät. Voiko sanoilla maalata? Voiko muistojaan piirtää kuviksi sanojen ja lauseiden avulla? Muutetaan mielikuvat sanoiksi. Leikitellään sanoilla. Tehdään niistä runoja ja tarinoita. Harjoitellaan yhdessä kirjoittamista.

Mukaan: Vihko ja kynä (kyniä) + kumi ja teroitin, jos haluat käyttää lyijykynää. Jos mieluummin kirjoitat koneella, ota oma kannettava mukaan.

Älä tule paha stressi - tule hyvä olo!

Ajankohta: 14.-15.2.2020
Aikataulu: perjantaina 17.00-19.30 ja lauantaina 9.00-15.30
Laajuus: 10 opetustuntia

Kurssilla puhumme stressistä ja miten se vaikuttaa kehoomme ja mieleemme. Me ihmiset emme aina tiedosta, milloin olemme uupumassa.  Etsimme työkaluja miten omaa stressikuormitusta voisi vähentää. Kurssi sisältää myös keskustelua, tehtäviä ja runsaasti erilaisia rentoutusharjoituksia. Kun voimme hyvin, jaksamme selättää haasteetkin paremmin.

Valokuvaamisen perusteet ja filmivalokuvauskurssi

Ajankohta: 23.-27.9.2019 (jatkokurssi 7.-11.10.2019)

Kiinnostaisiko valokuvaus tai haluaisitko kehittää taitojasi? 

Valokuvaamisen perusteet ja filmivalokuvauskurssin aikana käydään läpi mm. filmikameran ja objektiivien käyttö, pimiötyöskentelynä filmin kehitys negatiiviksi sekä vedostus paperille. Lisäksi kurssiin kuuluu kahvikehitteen valmistus, filmin tuplavalotukset sekä erilaisten kameroiden esittely. Kurssi sopii kaikille filmi- ja valokuvaamisesta ylipäätään kiinnostuneille.

Korujen hiekkavalukurssi

Ajankohta: 2.-5.12.2019

Peruskurssilla keskitytään hiekkavalujen tekoon tinasta, pronssista ja/tai hopeasta. Valamme erilaisia koruja, solkia ja pienesineitä. Opinnot aloitetaan teoriaopinnoin ja valutöitä suunnitellaan mm. dymomassasta.

Kurssin kesto on 25 tuntia, ja kurssille voivat tulla kaikki metallivalutekniikasta ja korumuotoilusta kiinnostuneet nuoret, nuoret aikuiset ja muutkin täysi-ikäiset. Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille metallivalutekniikan alkeiskurssina.

Metalligrafiikkakurssi

Ajankohta: 25.-29.11.2019

Tutustutaan syväpainomenetelmään. Käydään läpi metalligrafiikan perusmenetelmät, harjoitellaan luentojen pohjalta viivasyövytystä eli etsaamista ja sävypintojen luomista eli akvatintaa teoriassa ja käytännössä. Tehdään prässiä apuna käyttäen vedoksia teoksista. Opiskelija saa yleistä ja henkilökohtaista ohjausta sekä rakentavaa kritiikkiä.

Kurssille voivat tulla kaikki metalligrafiikasta kiinnostuneet nuoret, nuoret aikuiset ja muutkin täysi-ikäiset. Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille metalligrafiikan alkeiskurssina.

Puugrafiikkakurssi

Ajankohta: 18.-22.11.2019

Tutustutaan kohopainotekniikkaan ja sen lainalaisuuksiin. Opitaan puupiirroksen perusteet, menetelmät ja välineet. Luennoissa kerrotaan materiaaleista ja tekniikoista, joiden pohjalta edetään käytännön harjoituksiin. Opiskelija saa yleistä ja henkilökohtaista ohjausta sekä rakentavaa kritiikkiä.

Kurssille voivat tulla kaikki puugrafiikasta kiinnostuneet nuoret, nuoret aikuiset ja muutkin täysi-ikäiset. Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille puugrafiikan alkeiskurssina.

Opettaja: Taidegraafikko Petra Koivisto

Kuvanveistokurssi

Ajankohta: 9.-13.12.2019

Kurssin tavoitteena on oppia kuvanveiston ja plastisen sommittelun perusteet. Opiskelija oppii kurssin aikana hallitsemaan sekä perinteisen muovailutekniikan, että kertamuotin käytön kipsivalussa. Lisäksi paneudutaan kolmiulotteisen tilan hahmottamiseen piirustus- ja muovailutehtävien kautta. Kurssin aikana tutustutaan luennon kautta myös kuvanveiston eri esiintymismuotoihin nykytaiteessa. Opiskelu tapahtuu harjoitustehtävien ja tiiviin henkilökohtaisen ohjauksen kautta.

Sivut