YRTTIHOITAJA eli Fytoterapian perusopinnot 10 op, 2016-2017 (ryhmä 1.)

Joku on joskus sanonut, että Luoja on luonut kaikki sairaudet, mutta Hän on myös luonut kasvit niiden parantamiseen. Fytoterapia eli kasvilääkintä on vuosituhansia vanha tapa hoitaa terveyttä.

Kiinnostaako Sinua kouluttautua kasvilääkinnän mielenkiintoiseen maailmaan? Fytoterapian perusopinnot suoritetaan monimuoto-opiskeluna seitsemänä lähiopetusviikonloppuna, joten se käy hyvin myös työssäkäyville sekä työttömille. Koulutus ei ole päätöimista opiskelua. Kaikki lähijaksot käytyään opiskelijalle myönnetään nimike "YRTTIHOITAJA":

Huom: Koulutus on alkanut, mutta yksittäisiin kurssiviikonloppuihin voit osallistua: Ilmoittaudu tästä mukaan

Mikäli sinua kiinnostaa seuraava Yrttihoitajan koulutuskokonaisuus (alkaa todennäköisesti syksyllä 2017), voit jo ilmoittautua mukaan tästä niin saat tiedon aloituksesta ensimmäisten joukossa.

Perusopinnoissa ensimmäinen jakso pitää sisällään mm. fytoterapian historiaa, kasvien keräys- ja käsittelytapoja sekä rohdosten turvallisuuteen liittyviä asioita. Sen jälkeen jaksot keskittyvät tietyn teeman ympärille, kuten ruoansulatus ja ravinto, sydän ja verenkierto, luusto ja lihaksisto, hermosto ja mieli, sukupuoleen liittyvät vaivat ja seksuaalisuus sekä puhdistaminen ja vahvistaminen.

Koulutuksessa opetellaan tunnistamaan eri vaivoihin soveltuvat kasvit ja niiden valmistus rohdoksi. Opit myös erilaisia hoitomenetelmiä, joilla voit hoitaa itseäsi ja läheisiäsi.

Myöhemmin on mahdollisuus jatkaa alan syventäviä opintoja DIPLOMI-FYTOTERAPEUTIKSI saakka, joissa tuodaan esiin lisää mahdollisuuksia hoitamiseen sekä terapeutin työhön.

Koulutukseen voivat osallistua hierojat, terapeutit tai kuka tahansa fytoterapiasta kiinnostunut, joka haluaa säilyttää vanhaa perinnettä ja oppia luonnon tarjoamista parantamismahdollisuuksista.

Fytoterapian perusopinnot sisältävät 7 lähiopetusviikonloppua sekä etätehtäviä ja työskentelyä lähiopetusviikonloppujen välillä. Koulutus on monimuoto-opiskelua (10 op) ja kestää n. 11 kk.

Lähiopetusviikonloppujen aikataulut ja aiheet:

MITÄ FYTOTERAPIA ON 25.-27.11.2016
Tällä jaksolla tutustutaan fytoterapian historiaan, tutkimukseen ja nykytilanteeseen sekä siihen, minkälaisia vaikuttavia aineita kasveissa on ja miten ne vaikuttavat. Käymme läpi jokamiehen oikeudet, lääkekasvien keräysohjeet, korjuukalenterin sekä kasvien käsittelyn ja valmistamisen rohdoksiksi teoriassa. Tarkastelemme lääkekasvien turvallisuutta ja opettelemme tunnistamaan myrkyllisiä kasveja.

KASVILÄÄKINTÄ RUOANSULATUKSEN TUKENA 20.-22.01.2017
Perehdymme ruoansulatuselimien toimintaan ja suoliston merkitykseen elimistön toiminnassa. Käymme läpi oikeanlaisen ravinnon piirteitä sekä länsimaisen että perinteisen kiinalaisen lääketieteen pohjalta. Tarkastelemme erilaisia ruoansulatuselimistön sairauksia ja niiden hoitoa luontaisin terveyttä edistävin keinoin. Viikonlopun aikana opetellaan tunnistamaan ruoansulatuksen eri osa-alueita tukevia kasveja sekä kuullaan joistain valmiista tuotteista. (Lauantaina voitaisiin jatkaa iltaan asti tehden joitain hoitoja, sunnuntaina lopetettaisiin ruokaan.)

KASVILÄÄKINTÄ KEUHKOJEN, SYDÄMEN JA VERENKIERRON TUKENA 10.-12.03.2017
Tutustutaan keuhkojen ja sydämen toimintaan sekä länsimaisen että kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta. Perehdytään erilaisiin ongelmiin tällä alueella sekä kasveihin ja tuotteisiin, joita voi käyttää niiden hoitamiseksi. Viikonloppuun kuuluu myös hengitysharjoituksia.

KASVILÄÄKINTÄ TUKI- JA LIIKUNTAELIMISTÖN TUKENA SEKÄ KIVUNHOIDOSSA 05.-07.05.2017
Tämän jakson aikana käydään läpi luiden ja lihasten toimintaa sekä niihin liittyviä ongelmia. Opettelemme teoriassa ja käytännössä hieronnan perusteita sekä valmistamme erilaisia yrttikääreitä, -hauteita ja -pakkauksia luiden ja lihasten hoitamiseksi. Perehdymme tuki- ja liikuntaelimiä vahvistaviin ja hoitaviin sekä kipua lievittäviin kasveihin ja tuotteisiin. Tämän jakson jälkeen alkavat myös kirjattujen harjoitushoitojen tekeminen.

KASVILÄÄKINTÄ MIELEN TUKENA 09.-11.06.2017
Tutustumme hermoston ja aivojen toimintaan, käymme läpi erilaisia vaivoja kuten masennus, unettomuus, stressi, dementia. Tähän jaksoon liittyvät myös aistien toiminta ja ongelmat. Opettelemme erilaisia rentoutusmenetelmiä ja raotamme myös tuoksujen ja värien vaikutusta mieleen. Aisteja ja mieltä hoitavat kasvit ja tuotteet tulevat tutuksi.

NAISET, MIEHET JA SEKSUAALISUUS KASVILÄÄKINNÄN SILMIN 25.-27.08.2017
Käymme läpi naisen erilaisia elämänvaiheita ja niihin liittyviä asioita sekä miehisiä vaivoja. Tutustumme naista tai miestä hoitaviin kasveihin ja tuotteisiin sekä perehdymme, kuinka seksuaalisuutta voi ylläpitää luonnonmukaisin keinoin.

ELIMISTÖN PUHDISTUS JA VAHVISTUS KASVILÄÄKINNÄN KEINOIN 06.-08.10.2017
Flunssakauden alkuun tutustumme immuunipuolustukseen ja sen vahvistamiseen luonnon keinoin. Selvitämme myös erilaisia elimistön puhdistamistapoja ja miten vaikuttaa akneen, selluliittiin ym. epäpuhtauksiin kasvien ja tuotteiden avulla. 

Mikäli haluat jatkaa syventäviin opintoihin ja diplomiin saakka, vaaditaan osallistumista jokaiseen viikonloppuun, esteen sattuessa teema on korvattava. Syventävissä opinnoissa (sis. diplomi) tuodaan esiin lisää mahdollisuuksia hoitamiseen sekä terapeutin työhön.

Laajuus: 10 op

Hinta: 7 lähiopetusviikonloppua (21 opetuspäivää) sekä ohjattu etätyöskentely/valmennus n. 11 kk yht. 973 € (sis. opetus ja monisteet). Pieniä lisäkuluja tulee erityismateriaaleista käytön mukaan, jotka maksetaan suoraan kouluttajalle. Kurssimaksu maksetaan viidessä erässä koulutuksen alettua. Huomioithan, että opiskelun keskeyttämisen takia ei kurssimaksuja palauteta kuin lääkärintodistuksella ja kurssimaksu tulee suorittaa kokonaisuudessaan. 

Koulutuksen alettua, mahdollisuus on osallistua myös yksittäisille jaksoille, jolloin hinta on 159 €/viikonloppu sisältäen opetuksen ja monisteet.

Lisämaksusta majoitus ja ruokailut. Lisämaksusta voit varata edulliset ruokailut ja majoituksen:

Majoitus 2 yötä + la illan sauna 50 euroa (2-3 hengen huoneissa)   

* Ruokapaketti 1 majoittujille: 50 € (sis. pe+la iltapalat, la+su aamupalat, la+su lounaat, la+su kahvit sekä la päivällinen

* Ruokapaketti 2: 40 € (pe iltapala, la+su lounaat ja la+su kahvit)

Opetusohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa luontaisterapeutti, luontaisyrttineuvoja, diplomi-fytoterapeutti, koulutettu hieroja Lippe Äystö

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:  Koulutussihteeri 0400-536 916, opiston toimisto 020 765 9230, kurssit(at)keo.fi. Koulutuksen käynnistyttyä on mahdollista osallistua myös yksittäisiin kurssiviikonloppuihin.

Ilmoittaudun kurssille

Kurssiluokittelu: PITKÄT KURSSIT