VOKALISTI -monimuotokoulutus

VALMENTAUDU LAULAJAKSI! TULOSSA KESÄKUUSSA 2017, ohjelman päivitys kesken

Vokalistikoulutus alkaa monimuotokoulutuksena kesällä 2017. Valmennus kestää yhteensä noin puoli vuotta ja sisältää viisi viikonlopun (pe-su) mittaista lähijaksoa Kauhajoen opistossa sekä ohjattua etätyöskentelyä lähijaksojen välissä.

Monimuoto-opinnot soveltuvat erinomaisesti niille, jotka toimivat jo työelämässä tai muutoin eivät voi osallistua perinteiseen kokopäivätoimiseen opetukseen.

Vokalisti -monimuotokoulutus on suunnattu kaikille, jotka haluavat kehittää itseään kokonaisvaltaisena  laulajana. Koulutuksen aikana on mahdollisuus opiskella monipuolisesti sekä laulu- ja esiintymistaidon saloja että laulajan työn eri osa-alueiden hallintaa. Koulutuksen tavoitteena on antaa oppia keskeisimmistä vokalistin eri tilanteissa tarvitsemista tekniikoista, taidoista ja tiedoista, löytää jokaisen laulajan oma persoonallinen ilmaisutyyli ja saada rohkeutta esiintymiseen laulajana.

Kurssin pääkouluttajan toimii valtuutettu CVT opettaja, Muusikko AMK Satumaa Veikkola vierailevien asiantuntijoiden kera.

Opintojen sisältö

  • Kokonaisvaltainen äänenkäytön tekniikka (CVT)
  • Laulajaidentiteetin vahvistaminen: oman laulutyylin löytäminen ja oman laulajan suunnitelman tekeminen
  • Tulkinta ja esiintymistaito, live-esiintymiset
  • Laulajan studiotyöskentely
  • Laulajan teoria- ja säveltapailun käytännönläheinen selviytymispaketti
  • Soolo, tausta- ja ensemblelaulu
  • Tyylilajiworkshop
  • Improvisointi ja muuntelu
  • Laulajan työelämätietous

Laulamisen tekniikkaan koulutuksen aikana pureudutaan Complete Vocal Techniquen (CVT) – suomeksi kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikan - kautta. CVT tekniikan on kehittänyt Cathrine Sadolin, joka on ansioitunut tanskalainen laulaja, laulupedagogi, kirjailija ja tutkija. CVT perustuu ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan, pyrkii olemaan konkreettista ja tehokasta käytännössä ja uskoo, että kaikki voivat oppia laulamaan. Tekniikan nimi ”kokonaisvaltainen” tulee siitä, että tekniikka kattaa kaikki äänet, jotka ihmisääni voi tuottaa. Kaikki äänet voidaan tuottaa terveellä tavalla. Tekniikan avulla saat työkaluja eri lauluäänen harjoittamiseen eri tyyleillä (klassinen, pop/jazz, rock, soul, musikaalit, death metal jne.). Kun opit tekniikan, voit tuottaa kaikki äänet terveellisesti, ääntä rasittamatta ja erotella äänen eri elementit toisistaan – näin voit muokata äänestäsi juuri sellaisen kuin haluat.

Laulamisen tulkintaan ja esiintymistaitoon kurssilla perehdytään sekä CVT:n tulkintametodilla että laulajille muokatuilla näyttelijäntyön työkaluilla. Tavoitteena on löytää oma esiintymistyyli, selättää esiintymisjännitys ja löytää oma tapa olla laulujen takana uskottavasti. Oman laulajaidentiteetin etsintä ja vahvistaminen kulkee koko koulutuksen läpi punaisena lankana. Tavoitteena on löytää mikä on ainutlaatuista ja erityislaatuista juuri sinulle. Kurssin aikana kartoitamme jokaisen laulajan omia tavoitteita laulajana ja teemme suunnitelman miten sitä kohti pääsee.

Kurssin musiikillisena sisältönä tutustumme eri tyylilajien laulamiseen. Tutkimme millaista äänenkäyttöä ja fraseerausta (tekstin rytminen istuvuus) eri tyyleissä käytetään ja testaamme niitä käytännön harjoitteiden avulla. Improvisoinnin ja muuntelun kautta etsimme omaa luovaa tapaa lähestyä kappaleita. Lisäksi testaamme laulajan eri rooleja: soololaulajasta taustalaulajaan ja ensemblelaulajaan. Näin saamme kosketuksen myös moniäänisen laulamisen maailmaan. Tavoitteena on myös katsahtaa laulajan kannalta oleellisiin musiikillisiin teorian ilmiöihin, jotka auttavat laulajan kommunikaatiota kanssamuusikoiden kanssa ja helpottavat monesti laulajan arkea. Lisäksi perehdymme laulajan työelämän eri ilmiöihin ja työnkuvaan nykypäivän Suomessa

Kurssin aikana tutustumme myös studiolaulamisen ja livelaulamisen eroihin ja harjoittelemme molempia tilanteita käytännössä.

Kurssiviikonloppujen välillä opiskelija saa harjoiteltavia tehtäviä, jotka tukevat oppimisprosessia. Kurssin ryhmälaulutuntien materiaalin kukin laulaja saa ohjeistuksen mukaan valita itse sekä työstää juuri sitä tyyliä ja tekniikkaa mitä itse haluaa. Kurssin päätyttyä laulajalla tulisi olla tuhti paketti äänenkäytön eri tekniikoista ja laulajan työn eri osa-alueista.

 

Vokalistikoulutuksen lähiopetusjaksot:

Vuoden 2016 alkanut koulutus on päättynyt, seuraava ajankohta on avoin.

perjantaina klo 17-20.45, lauantaina klo 10-16.30, sunnuntaina klo 10-14.15 

 

Hinta:

5 lähiopetusviikonloppua (15 opetuspäivää) sekä ohjattu etätyöskentely/valmennus 6 kk yht. 1498 € (sis. opetus ja kurssimateriaalit).    

Majoitus 2 yötä+la illan sauna 50 euroa.         

Ruokapaketti 1:  50€ (sis. pe+la iltapalat, la+su aamupalat, la+su lounaat, la+su kahvit sekä la päivällinen)    

Ruokapaketti 2: 34 € (pe iltapala, la+su lounaat ja la+su kahvit)

Kurssimaksu suoritetaan kuudessa erässä. Opiskelun keskeyttämisen takia kurssimaksuja ei palauteta muuta kuin lääkärintodistuksella.

 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Vuoden 2016 koulutus on päättynyt! Mikäli olet kiinnostunut seuraavasta koulutuksesta niin voit jo ilmoittautua mukaan niin saat heti ensimmäisten joukossa lisätiedot kurssista. Koulutussihteeri 0400-536 916, opiston toimisto 020 765 9230, kurssit(at)keo.fi

Ilmoittaudu tästä koulutukseen

 

- oikeudet muutoksiin pidätetään -

 

 

Kurssiluokittelu: PITKÄT KURSSIT