TALOUSKOULU

Noin neljän kuukauden mittainen opintokokonaisuus, johon sisältyy kotiruoan valmistusta, leipomista, kodin juhlien suunnittelua ja toteuttamista. Samalla tutustutaan terveelliseen ravitsemukseen ja erityisruokavalioihin. Perehdymme myös kodin ja tekstiilien hoitoon ja sisustamiseen. 

Opiskelija harjaantuu suunnittelemaan ja tekemään kotitaloustöitä tarkoituksenmukaisesti, taloudellisesti, turvallisesti ja luovasti. Yleistavoitteena on monipuolinen oman kotitalouden hoitaminen. Lisäksi tavoitteena on, että opiskelija kehittyy yhteiskunnan aktiiviseksi jäseneksi ja pystyy suunnitelmalliseen oman uran ja ammatin valintaan.

Opetus on käytännönläheistä keskittyen oman kodin hallintaan, ruoan valmistukseen, leivontaan, kodin ja tekstiilien hoitoon, sisustamiseen, arjen kohtaamiseen ja oman elämän hallintaan.

Talouskouluopetus järjestetään pääosin opiston omassa opetuskeittiössä.

Kustannukset
Opetuksen hinta on 66 euroa/viikko, 264 euroa/kuukausi. Opetus + lounas maksaa 86 euroa/viikko, 344 euroa/kuukausi. Täysihoitohinta, joka sisältää opetuksen, asumisen ja ruokailut (aamiainen, lounas, päivällinen) koulupäivinä on 107 euroa/viikko, 428 euroa/kuukausi. Voit halutessasi ostaa myös yksittäisiä ruokailukuponkeja.

Opintotuki
Opintolinjoilla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen. Opintotuki koostuu opintorahasta, asumislisästä ja valtion takaamasta opintolainasta. 
Opintorahan suuruus on maksimissaan 250,28 euroa/kk ja asumislisä opistolla asumiseen 88,87 euroa/kk, nämä ovat yhteensä 339,15 euroa/kk
Valtion takaamaa opintolainaa on mahdollista saada opintoihin maksimissaan 650 euroa/kk
Opintotukea haetaan täyttämällä hakemuslomake OT1. Sen saa oppilaitoksesta tai KELA:n toimistosta tai sen voi tulostaa internetistä osoitteesta: www.kela.fi. Samalla lomakkeella haetaan opintorahaa, asumislisää ja opintolainan valtiontakausta. Katso lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilta.
Aikuisopiskelijalla on mahdollisuus hakea aikuiskoulutustukea. Lisätietoja saat Koulutusrahastosta tai työvoimatoimistoista.

Muuta
Opisto on eri oppilaitosverkostojen jäsen, opiskelijalla on mahdollisuus ottaa lisäopintoja Opinlakeus-oppilaitoksista, joistakin Kauhajoen 2. asteen muista oppilaitoksista tai avoimesta yliopistosta.

Hakeminen
Hae opiskelemaan opiston kotisivuilla
www.keo.fi tai tilaamalla hakulomakkeita opistolta puh. 020 765 9230.

Lisätietoja
Lisätietoja saat opiston kotisivuilta
www.keo.fi, sähköpostista: keo@keo.fi,
puhelimesta: 020 765 9230.