AUTONASENTAJA -linja

Koulutus noudattaa uutta koulutussopimusmallia, jossa riittävän pätevyyden saatuaan opiskelija hakeutuu näyttökokeeseen. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja yksilölliseen opetussuunnitelmaan perustuvaa. Sinulla on koulutuksen päätyttyä selkeä kokonaiskäsitys autonasentajan työkentästä ja -tehtävistä.

Opetus tapahtuu pääsääntöisesti autokorjaamolla henkilökuljetukseen tarkoitetulla ajoneuvokalustolla, satunnaisesti mukana on myös muuta-ajoneuvokalustoa. Opetus kohteena on kyseisellä hetkellä kohteen korjaustarve, lisäksi käydään läpi ajoneuvoa kokonaisuudessaan.

Koulutusta on 900 h vuodessa, ja koulutusta voit halutessasi jatkaa myös aina seuraavana lukuvuotena, jolloin opetusta on jälleen 900 h/lukuvuosi.

KESKEINEN OPISKELUSISÄLTÖ

Ajoneuvojen korjauskohteisiin kuuluvat mm. jarrulaitteet kokonaisuudessaan, paineilmajarrujen tekniikka ja laitteisto sekä sähköiset järjestelmät, ohjauslaitteet, akselistot, jousitukset, voimansiirto, ajoneuvojen sähköjärjestelmät, valaistuslaitteet, koreihin liittyviä korjaustöitä, sekä lämmityslaitekorjauksia. Saat henkilökohtaista ohjausta ja tukea sekä myös palautetta töistäsi. Opiskelemme myös perusteoriaa mm. materiaaleista, ergonomiasta ja työskentelytavoista, sekä opimme soveltamaan teoriaa käytäntöön omassa työskentelyssä. Opiskelun päätyttyä opiskelijalla on hyvä käsitys alan todellisista kiiretilanteista ja priorisoinnista.

Muuta
Opisto on eri oppilaitosverkostojen jäsen, opiskelijalla on mahdollisuus ottaa lisäopintoja Opinlakeus-oppilaitoksista, joistakin Kauhajoen 2. asteen muista oppilaitoksista tai avoimesta yliopistosta.
 
Opintomaksut ja muut kustannukset 
Tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä.
 
Hakeminen
Hae opiskelemaan hakulomakkeella jonka voit myös tulostaa tästä tai tilata opistolta (puh. 020 765 9230). Linjan esitteitä voit tilata tästä
 

Lisätietoja

Rehtori Johanna Tupila, puh 045 60 60 801, email: johanna.tupila(a)keo.fi