KESTÄVÄ ELÄMÄNTAPA

Puolenvuoden mittainen kestävän elämäntavan koulutus, jossa tutustutaan kestävään kehitykseen ja sen eri osa-alueisiin, pohditaan omaa luontosuhdetta, voimaannutaan luonnossa ja haetaan hyvää oloa mindfullnesin avulla. Kestävän elämäntavan koulutus sopii sinulle, joka haluat syventää omaa luontosuhdettasi, viettää aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa, rentoutua ja hakea voimavaroja tulevaisuuteen.
 
Opintolinjalla keskitymme hyvään elämään ja pohdimme valintojemme ja elämäntapamme merkityksiä itsellemme ja ympäristöllemme. Ihminen toimii sellaisten asioiden puolesta, jotka hän kokee merkityksellisiksi. Siksi opintolinjalla keskeinen painoarvo tietojen ja taitojen oppimisen rinnalla on tunteet ja kokemusten ja elämysten tärkeys. Kestävän kehityksen osa-alueisiin syvennytään niin globaalisti kuin henkilökohtaisella tasolla. Pohditaan kestäviä elämäntapoja, haetaan ruokaa luonnosta ja valmistetaan ruokaa itsellemme lähiraaka-aineista niin keittiössä kuin luontoympäristössä. Tutustutaan permakulttuuriin, ympäristövaikuttamiseen, ympäristökasvatukseen ja tehdään kestävän kehityksen suunnitelma. Hyvänolon opintokokonaisuudessa keskitytään omaan itseen ja hyvään oloon ja itsessä piileviin voimavaroihin. Unelmoidaan ja annetaan hyvän olon virrata päästä varpaisiin. Haetaan voimaa luonnosta ja rauhoitutaan mindfullnesin avulla. Hyvänolon opintokokonaisuus sisältää paljon erilaisia harjoitteita ja liikkumista ulkona. Syvennetään omaa luontosuhdetta, pohditaan kestäviä kulutustottumuksia ja tutustutaan creen care toimintaan. Lisäksi opintojen aikana toteutetaan projektityö opiskelijoille tärkeän asian ympärillä.
 
Muuta
Opisto on eri oppilaitosverkostojen jäsen, opiskelijalla on mahdollisuus ottaa lisäopintoja Opinlakeus-oppilaitoksista, joistakin Kauhajoen 2. asteen muista oppilaitoksista tai avoimesta yliopistosta.
 
Opintomaksut ja muut kustannukset 
Tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä.
 
Hakeminen
Hae opiskelemaan hakulomakkeella jonka voit myös tulostaa tästä tai tilata opistolta (puh. 020 765 9230). Linjan esitteitä voit tilata tästä
 
Lisätietoja
Merja Rikala
puh. 0400 560520