Urheiluhieroja / Klassinen hieroja

Seuraavat koulutukset alkavat ja päättyvät:

15.8.2016 – 27.5.2017
9.1.2017 – 8.12.2017

Kauhajoen urheiluhierojakoulussa on annettu hierojakoulutusta vuodesta 1991 lähtien. Noin vuodessa valmistut terveydenhuoltoalalle koulutetuksi hierojaksi. Koulutuksen ja näyttötutkinnon suoritettuasi saat oikeuden käyttää suojattua ammattinimikettä koulutettu hieroja ja myös nimikettä urheiluhieroja. Monet opiskelijat ovat jatkaneet opiskelua esim. fysioterapian alalla, jonne saat meiltä hyvät valmiudet. Halutessasi voit asua täysihoidolla opistolla.


Koulutus on 52-74 opintopisteen mittainen, riippuen opiskelijan omista valinnoista. Käytännön opetus perustuu klassiseen hierontaan, jota täydennetään urheiluhieronnan käsittelytekniikoilla. Olemme tehneet kuluvanakin vuotena yhteistyötä mm Kauhajoen Karhun koripallon ( liigajoukkue ) ja jalkapallon edustusjoukkueiden kanssa, sekä 2.asteen koulujen liikuntalinjan kanssa. Tammikuussa alkavaan opiskeluun kuuluu kolmen viikon koulun ulkopuolinen työssäoppimisen jakso (kesäaikana suoritettava). Harjoittelun voi suorittaa fysioterapiakeskuksissa, kuntoutuslaitoksissa, liikuntakeskuksissa tai itsenäisen ammatinharjoittajan ohjauksessa. Yhteistyöverkostomme on laaja Etelä-Pohjanmaan alueella. Myös opiskelijan omalla paikkakunnalla suoritettava harjoittelu vastaavissa paikoissa onnistuu. Koululla on asiakashoitotila kaupungin keskustassa, jossa asiakashierontaharjoittelua tehdään päivittäin opintojen toisella puoliskolla. Työharjoittelun voi halutessaan tehdä myös siellä. Hierojakoulutus sisältää alan teoria-opetusta ja käytännön harjoittelua, painopisteen ollessa käytännön työssä. Opetussuunnitelma perustuu hierojan ammattitutkinnon perusteisiin http://www.oph.fi/download/138243_958137_Hierojan_at_2011_lr.PDF Näyttötutkinnon viimeiset osuudet suoritetaan varsinaisen koulutuksen päättymisen jälkeen.


 

 


VAPAAVALINTAISET OPINNOT

Oppilaitos suosittelee lisäksi avoimen yliopiston opintoja tukemaan opintoja.
* Ravitsemus ja liikunta 3 op, Itä-Suomen yliopisto (valittavana syys- ja kevätlukukaudella)
* Liikuntafysiologian ja biomekaniikan perusteet 4 op, Itä-Suomen yliopisto (valittavana syyslukukaudella)

OPINTOMAKSUT JA MUUT KUSTANNUKSET

Tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä.
 

HAKEMINEN:

Voit hakea opiskelemaan hakulomakkeella jonka voit myös tulostaa tästä, tai tilata opistolta (puh. 020 765 9230). Linjan esitteitä voit tilata tästä

Urheiluhierojakoulua koskevissa asiakysymyksissä auttaa linjasta vastaava opettaja
Rolf Lähteenmäki
Sähköposti: rolf.lahteenmaki(at)keo.fi
Puhelin: 0400-569 100